Hoe kies ik het goede matras?

Het aanschaffen van een nieuw matras is eigenlijk hetzelfde als het kopen van een nieuwe nachtrust. Daarom wil je zeker weten dat jij het juiste matras kiest. Na een lange tijd zoeken kun je vaak de bomen door het bos niet meer zien en besluit daarom maar om de koop uit te stellen. Er zijn namelijk zoveel prijsklassen, verschillende materialen en aanbieders. Daarom hebben wij voor u de keuze makkelijker gemaakt. Wij hebben een selectie gemaakt van de allerbeste matrassen in combinatie met de allerbeste service en dat ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs. Kijk daarom eens rustig rond op onze website en naar alle waarschijnlijkheid vind je dan het perfecte matras voor jezelf. Mocht je er toch niet uitkomen dan kun je ons altijd bereiken via chat, e-mail of per telefoon. Voor de contactgegevens kun je terecht op onze contact pagina.

Klopt het dat ik mijn matras moet keren?

Wij adviseren je om jouw matras ten minste 4 keer per jaar om te draaien, van hoofd- naar voeteneinde, en daar waar mogelijk te keren, om de lengteas. Dit zal de levensduur van jouw matras aanzienlijk verlengen. Vaker is altijd beter, daarom raden wij aan het matras elke keer te keren wanneer u het beddengoed verschoont.

Welke hardheid past het beste bij mij?

Als je hebt gekozen voor een pocketvering of koudschuim matras dan is het belangrijk om de juiste hardheid te keizen. Je kunt bij het kiezen van de beste hardheid het beste uitgaan van jou eigen lichaamsgewicht. Bij een aantal matrassen is het mogelijk om twee verschillende hardheden te kiezen: medium of firm. De hardheid medium is geschikt voor een gewicht tot 85 kilogram en een firm matras is geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht vanaf 85 kilogram.
Wij adviseren buikslapers en mensen met een lichaamsgewicht rond de 85 kilogram altijd een stevig matras te kiezen. Het matras biedt dan de juiste ondersteuning zodat je zorgeloos kunt slapen.

Waarom is een goede ventilatie belangrijk?

Iedereen transpireert ’s nachts. Een mens staat gemiddeld 300 tot 600 ml vocht af in zijn slaap via de huid en ademhaling. In extreme gevallen kan dat oplopen tot 1,2 liter. Dat vocht moet goed kunnen worden afgevoerd, anders wordt een matras onhygiënisch. Een vochtige omgeving is een broeinest voor schimmels en bacteriën. Dat is voor niemand gezond, maar mensen met allergieën hebben er het meest last van. Daarom is het belangrijk dat een matras makkelijk vocht doorlaat en afvoert. U kunt uw dekens of dekbed ’s morgen het beste opengeslagen laten liggen en pas later opmaken, zodat het matras goed kan luchten. Het matras regelmatig keren is ook aan te raden. En zorg voor goede ventilatie in de slaapkamer en voor een prettig slaapklimaat. Een temperatuur van 14°C tot 20°C slaapt over het algemeen het prettigst.